Hercule Poirot și preferințele lui culinare

Am fani de-ai lui Poirot? Poftă bună….

Dorina Danila

Hercule Poirot, cel mai celebru personaj din romanele scrise de Agatha Christie este portretizat în special prin aspectul său fizic (capul de forma unui ou și o mustață impresionantă) și prin felul în care se îmbrăca (întotdeauna ca scos din cutie), dar și prin mâncărurile și băuturile lui preferate, și uneori chiar prin ritualul pe care îl folosea atunci când se așeza să ia masa. Uneori, preferințele culinare ale lui Poirot au fost folosite ca dovezi ale excentricității sale.

  • Omleta

“O masă simplă care să ne astâmpere foamea, iată ce vă propun. Să spunem omelette aux champinons, Sole a la Normande, brânză de Port Salut. Și alături un vin roșu.

Moarte printre nori

“Eu am o adevărată pasiune pentru omlete.”

Apartamentulde laetajulal treilea (în volumul Primele cazuri ale lui Poirot)

Photo by Engin Akyurt on Pexels.com

Omleta pare să fie originară din Persia Antică…

View original post 590 more words

4 thoughts on “Hercule Poirot și preferințele lui culinare

  1. Eu o citeam, și pe ea, și pe Conan Doyle… dar nu mai țin minte mare lucru. Iar chipuri….pe cele din filmele de mai tîrziu 🙂 Nici omleta n-am reținut-o în timp. Dar long live omleta!

    Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.