Donez!

Aceasta a fost colecția revistelor Magazin Istoric circa 1970-1976 – deja donată. Șifonierul pe care a fost, promis deja, așteaptă și el să fie luat…

Cam rar am postări personale, dar s-au adunat mai multe frustrări și simt că dacă nu le scriu, cine știe cum aș putea răbufni.

Situația face ca în ultima vreme să am de golit și renovat un apartament. Ceea ce înseamnă ori să arunc tot ce nu mai îmi trebuie, fără discernământ, ori să fiu omul care se gândește și la alții, și la ecologie, etc. și să donez tot ce este în stare suficient de bună pentru a putea fi folosit de altcineva – mobilă, îmbrăcăminte, cărți, etc. Să se bucure cei cărora le folosesc!

Există și diverse grupuri pe FB care pun în legătură oameni care donează ceva în București cu cei care au nevoie de acele obiecte, grupuri de colecționari (revistele Magazin Istoric și timbrele, de exemplu, se încadrează aici), de amatori de lucru de mână (eu nu m-am înscris la ultimul, am preferat să contactez persoane cu astfel de preocupări pe care le cunoșteam deja și să le întreb dacă nu vor ce îmi prisosea, că pentru mine nu s-a inventat lucrul manual!)

Buuunnn… Postezi fotografia obiectului, scrii ce donezi, și din ce cartier se ridică. După care, cineva spune că îl interesează, iar tu scrii că este rezervat, să știe ceilalți, să nu mai scrie…

Dar crezi că nu-ți mai scriu? Am donat acum o lună electrocasnicele din bucătărie; vă vine să credeți că încă îmi scriu oameni să mă întrebe dacă le mai am/ dacă mai este valabil anunțul, când eu am precizat clar, încă de atunci, că au fost donate? Sau că după ce au fost rezervate (orice lucru!) urmează încă o listă de doritori care, aparent, nu știu să citească… Iar dacă mi-am exprimat această mirare față de cineva care a făcut același lucru, mi-a spus că am o limbă ascuțită și generez energie negativă! Dacă și asta este limbă ascuțită, atunci cele pe care le știu eu posesoare cu adevărat ale acestei trăsături de caracter, sunt îngerași…

Altcineva, îmi spune că le vrea, dar nu are transport, n-aș putea să i le și aduc? Adică cum vine asta? După ce că este pe gratis, nu poți nici să te deplasezi să le iei, și să găsești pe cineva cu mașină? Nu plătești obiectele, deci poți plăti un taxi, în cel mai rău caz, dacă nu ai niciun prieten cu mașină!

Alții, spun că vin să le ia, au nevoie, etc… dar nu mai vin după ele și aștepți ca fraiera.

Cazuri, și cazuri… Persoane de toate felurile. Poate, ca scriitor, îmi prinde bine să-i studiez, dar…

3 thoughts on “Donez!

  1. Iti inteleg frustrarea. Nici sa faci bine nu e bine. Cum a zis si Poteci de dor, oameni si oameni…Sper sa reusesti sa il golesti repede si sa te apuci de treaba.🤗

    Liked by 1 person

  2. elvira says:

    Am fost în situația asta acum câțiva ani când trebuia să golesc o locuință de unde proprietarul plecase spre stele. Cărțile, din păcate, au ajuns la gunoi pentru că nimeni nu le dorea. Nici măcar școala dintr-un sat amărât, pe motiv că sunt prea multe documente de întocmit. pentru a nu avea ei probleme.
    Dar, spre marea mea satisfacție, gunoierii au fost muuult mai mulțumiți. Am pus prima dată o sacoșă curată cu cărți pe tomberon. Când a venit mașina, mă uitam cu un nod în gât de după perdea, Surpriză! Băieții au ales exact cărțile bune și au aruncat în cuvă doar două, chiar maculatură. Am continuat așa în săptămânile care au urmat. A fost o mare surpriză și în același timp o mare bucurie.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.