Promoția DIVERTA și CURTEA VECHE

Multă lume este împotriva acestei promoții (nu redau de la ce s-a pornit și cum sună; a făcut înconjurul FB și instagram) – cică e discriminare. (Și eu am zis așa, dar în glumă, nu credeam asta – nu este mai discriminare decât orice altă ofertă promoțională cu standarde clare, fie ea cea de la Carrefour unde primești o șampanie și o cutie de bomboane dacă faci cumpărături de ziua onomastică sau de la restaurantul tematic, unde primești o cafea gratuită dacă comanzi până la ora…)

Pe de o parte, nu sunt de acord cu limbajul folosit – deși sunt convinsă că la tineretul rebel ar putea prinde. Dar consider că promovarea vaccinării este un act de responsabilitate civică, umană, sanitară. Dacă s-ar explica mai bine, dacă ar ajunge peste tot mesajul, s-ar vaccina mai mulți oameni și pandemia s-ar opri. Fiecare să-și ducă la îndeplinire partea.

Nu se vaccinează nimeni pentru o carte – ci pentru a scăpa de stressul numit COVID, pentru a face pasul care îi stă în putință spre imunizare și încetarea pandemiei. Dar este frumos că există firme care promovează, în același timp, vaccinarea și cultura. Ar fi sunat altfel dacă cu certificatul de vaccinare din săptămâna aceasta ai fi putut lua un sandviș și o cafea gratis… O carte? Așa sună bine!

Eu am făcut rapelul pe 10 mai – primul vaccin a fost pe 15 martie. (Da, AstraZeneca, fără niciun efect secundar, deși am astm bronșic alergic, printre elementele care mă aduc în grupă de risc COVID…) Deci în mod sigur nu l-am făcut pentru carte – am aflat de promoție pe 11 mai. Totuși, din moment ce corespundeam criteriilor promoției, m-am dus la librăria DIVERTA cea mai apropiată să văd ce carte primesc. Aș fi vrut o anumită carte (pe care alții de pe instagram o aleseseră), însă nu era disponibilă în librăria respectivă. Am ales-o pe cea pe care o vedeți. Am considerat-o de bun augur, dat fiind că am două proze scurte cu personaje de origine chiliană.

Scriitorul chilian, mort la vârsta de 50 de ani, în 2003, a primit două premii literare. Nu trebuie să judeci omul (care poate avea defectele sale și micimile de personalitate datorate experiențelor prin care a trecut, fiind unul dintre cei care a fost aruncat în închisoare după lovitura de stat a lui Augusto Pinochet, fie și pentru scurt timp) ci opera sa, și se pare că am nimerit o carte interesantă, dacă e să citesc recenziile…

3 thoughts on “Promoția DIVERTA și CURTEA VECHE

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.