Komboloi

Si la dans, cel care conduce dansul are uneori comboloi in mana. Si in povestile mele mai apare asa ceva. Le ador! Am si eu unul, primit din Kalambaka.

Iubim Grecia

116908425_3142109115885965_7726355553950620982_nDin chihlimbar, os, rășină sau sidef, purtat în palmă cu delicatețe, aducând liniștea și alinarea atunci când sufletul este prea încărcat, komboloiul a devenit una cu bărbatul grec care și-a găsit în această joacă cu mărgelele un răspuns la întrebările care uneori îl frământă. Micile boabe colorate, prin zgomotul delicat pe care îl scot atunci când alunecă pe firul de mătase, au un efect calmant asupra celui care le ține între degete, devenind în timp, o formă de terapie. Imaginea grecilor care șed la o cafea la taclale jucând șirul de mărgele între degete este deja familiară tuturor celor care vizitează Ellada, iar magazinele de suveniruri deja au inclus komboloiul printre produsele reprezentative grecești.

Proveniența numelui

S-au făcut cercetări și presupuneri, în egală măsură, cu privire la etimologia ”komboloiului”. Lingviștii își împart părerile, dar o posibilă explicație vine de la un dicționar de limbă greacă publicat în prima jumătate a…

View original post 475 more words

One thought on “Komboloi

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.