Pastitsio – lasagna în varianta grecească

Cine vrea retete pe pagina mea, le gaseste doar reblog…

Turism si cultura in Balcani

Astazi facem o noua calatorie culinara pe meleagurile mediteraneene si vorbim despre….Pastitsio !!!  Unii cu siguranta stiti de acest fel de mancare deosebit dar merita sa-l reamintim atunci cand avem ocazia. Pastitsio este foarte popular in Grecia, fiind servit mai peste tot, in familie, la taverne, de asemenea merge sa fie preparat si cu ocazia sarbatorilor, implicit acum la masa de Pasti. Am sa prezint o versiune simpla a retetei pe care o pregatim cu multa nerabdare de fiecare data.

Pentru felul principal –

  • 700 g carne tocata de vita
  • macaroane
  • 2 cepe medii
  • 1 catel de usturoi
  • 4 linguri de bulion
  • 1/2 cana de apa
  • cascaval ras sau parmezan
  • cimbru
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Pentru sos –

  • 300 g smantana
  • 2 oua
  • 3/4 cana de faina
  • sare
  • piper

Mod de preparare –

In tigaia incinsa cu ulei de masline se pune carnea, ceapa si usturoiul, se da la foc incet…

View original post 125 more words

One thought on “Pastitsio – lasagna în varianta grecească

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.