”Papoutsakia”, pantofiorii aromați ai Greciei

Pana si eu am facut papoutsakia de cateva ori si au iesit buni! Ca de obicei nu sunt prietena cu cuptorul…

Iubim Grecia

Cred că am primit până acum destule dovezi privind creativitatea elenilor, mai ales când e vorba de gastronomie. Și nu ne referim numai la rețetele care sunt o sinteză binecuvântată a tot ce cuprinde spațiul balcanic și elen, ci și la denumirile preparatelor care pot fi atât de atractive, încât clienții, turiștii, vizitatorii le cer fără a sta pe gânduri imediat ce pășesc pe pământ elen. De la simpatica ”țepușă”  care este ”souvlaki”, până la ”dulcele cu lingurița” așa cum este numită dulceața, de la ”Vasilopita”, sau ”pita / plăcinta Sfântului Vasile”, până la cretanele ”sarikopites” sau ”plăcintele turban”, iată că primim nu doar arome de neuitat, dar și denumiri care ni se întipăresc în memorie.

Sursa foto: pinterest Sursa foto: pinterest

Așa se întâmplă și când vine vorba de ”papoutsakia”, ”pantofiorii” gătiți din vinete și carne tocată, numai buni de ”pornit la drum” pe calea unui gust plin, robust,  care să încânte…

View original post 514 more words

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.