AM ÎNTREBAT 10 BLOGGERI ROMÂNI – LEAPȘA

Luată de la Oana – o dau mai departe cui vrea, doar să precizeze sursa.

Time-Travel

AM ÎNTREBAT 10 BLOGGERI ROMÂNI…

DACĂ AI PUTEA ALEGE UN FEL DE MÂNCARE PE CARE SĂ ÎL MĂNÂNCI PENTRU URMĂTOAREA LUNĂ (FĂRĂ SĂ AI VOIE SĂ MĂNÂNCI ALTCEVA), CARE AR FI ACELA?

Poate cartofi prăjiți. Poate ciorbă de perișoare.

PLECI ÎNTR-O VACANȚĂ DE DOUĂ SĂPTĂMÂNI PE O INSULĂ EXOTICĂ ȘI APROAPE PUSTIE ȘI POȚI LUA CU TINE UN ACTOR, UN BLOGGER/VLOGGER ȘI UN ANTREPRENOR (ROMÂNI SAU STRĂINI). PE CINE IEI?

O iau pe Salma Hayek cu mine. Am atâtea s-o întreb! Și pe o insulă pustie, mi-ar învia și spaniola uitată din lipsă de practică…

Antreprenor… O editoare care se zbate de una singură, Camelia Pantazi Tudor, cu Editura Astralis. Are și cenaclu, și revistă… și muncește foarte mult pentru asta, doar cu două persoane de ajutor.

Blogger? Numai unul? Adunați-vă toți în jurul meu și încep să vă număr ca la v-ați ascunselea, care iese primul, vine cu mine! Că altfel nu vă pot departaja – Oana, Ana Sylvi, Issa, Potecuța, Ina, Elena, Dede, Marius și alți câțiva.

O șopârlă călătoare/ întreba de sărbătoare/ Ce e mâine, ce e azi?/ Azi e ziua de Ispas/ Să tăiem un câine gras/ să-l facem țurlui-burlui/ să-l mănânce… dumnealui! Hai cu mine!

ȘTIM CU TOȚII CĂ ÎN COPILĂRIE VISAM CEL MAI MULT. SPUNE-NE UN VIS PE CARE ÎL AVEAI IN COPILĂRIE ȘI S-A ÎNDEPLINIT ȘI UNUL CARE NU S-A ÎNDEPLINIT.

S-a îndeplinit cel de a lucra cu limbi străine (și ca traducătoare, am dat și meditații și m-am bucurat de progresele elevilor mei) și de a vizita multe țări în interes de serviciu, chiar dacă nu am urmat facultatea de turism (singura disponibilă în 1986 în loc de Relații internaționale, și la care m-au speriat cei 25 de locuri și 30 de decreței pe loc… așa că am urmat Economia industriei, construcțiilor și transporturilor).

S-a îndeplinit și cel de a publica romanele pe care le scriam. Mă rog, o parte din ele, care meritau, că am și chestii de râsul curcilor de pe vremea aceea.

Nu s-a îndeplinit cel de a avea copii. Cărțile sunt copiii mei!

PRIMEȘTI UN CADOU FOARTE URÂT DE LA PRIETENA CEA MAI BUNĂ/PRIETENUL CEL MAI BUN. ÎI SPUI CĂ E ORIBIL SAU TE PREFACI CĂ IȚI PLACE?

Nu-i spun că e oribil. Îi mulțumesc, fără să mă prefac că îmi place. Ori îi găsesc o utilizare, ori mă gândesc cui altcuiva i-ar plăcea.

ESTE SFÂRŞITUL LUMII. CE CARTE AI PUNE ÎN CAPSULA COSMICĂ PENTRU A PĂSTRA O „URMĂ” A UMANITĂŢII?

Toate pânzele sus! de Radu Tudoran.

DACĂ AI PUTEA CĂLĂTORI ÎN TRECUT ȘI SĂ DISCUȚI CU TINE CEL/CEA DE 18 ANI, CE SFATURI ȚI-AI DA? (MAXIM 3)

  1. Nu te mai frământa atât. Toate se rezolvă. Ce-i al tău, e pus deoparte!
  2. Oricât plângi și te agiți, soarta nu se poate schimba. Și nu știi ce întorsături are după colț, după câțiva ani…
  3. Continuă să scrii și nu te lăsa bătută!

ȚI SE OFERĂ ȘANSA DE A JUCA ÎN FILMUL REALIZAT DUPĂ CARTEA TA PREFERATĂ. PE CINE AI INTERPRETA ȘI DE CE?

Culmea este că m-aș vedea în filme după cărțile mele, mai mult decât ale altora. Și până să aibă Buftea fonduri de Hollywood… ale mele nu se potrivesc pentru ecranizare 😛

CE TE MOTIVEAZĂ SĂ SCRII PE BLOG?

Voi, care citiți și comentați. Și faptul că simt că am câte ceva de spus.

De ce oare îmi vine în minte, fără sensul biblic, și un verset din Biblie? Sunt glasul care strigă în pustie… Da, eu scriu ca să fiu auzită!

PRIMEȘTI UN PREMIU (ÎN BANI) PE CARE EȘTI CONVINS/Ă CĂ NU ÎL MERIȚI. CUM REACȚIONEZI?

Eu nu aș face mofturi. L-aș lua, aș mulțumi frumos… și aș căuta să fac numai bine cu el!

SPUNE-NE CEVA DESPRE TINE CE NU AI MAI SPUS PUBLIC PÂNĂ ACUM.

Cred că am mai spus că la 5 ani voiam să mă mărit cu Tudor Vladimirescu. Poate nu știți că în clasa a șasea am rămas pe vară la mate… și în toamnă am luat 8 (dar am făcut meditații cu o studentă care a știut să îmi explice!).

 

6 thoughts on “AM ÎNTREBAT 10 BLOGGERI ROMÂNI – LEAPȘA

  1. Ce frumos versetul, uitasem de el, și cît de potrivit…
    Vin pe insulă cu tine, dar aș vrea totuși să aibă net. Pustiu și net, perfect ca să strigăm în pustie 🙂

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.