Jocul de-a v-ați ascunselea

Si alt punct de vedere, al altei iubitoare de carte, despre acelasi roman de debut al lui Em Madara.

Dana Fodor Mateescu

Nimeresc pe niște ulicioare rustice. Nasul meu detectează cina cu acuratețe de vreo sută de pași. Caut un loc pe terasa Pensiunii Csatari și comand repede. Masa are vedere spre râul şi sălciile pletoase din curtea cochetă a pensiunii. Nu ştiu ce-mi face mintea să stea în loc: clipocitul apei sau iarba care vibrează, pătrunsă de soare la asfinţit. Este verdele din grădina raiului.

Scot bilețelul albastru. Singura fărâmă de scop care mă mai mișcă într-o direcție oarecare. Naufragiații care dau din mâini şi din picioare, agățați de o scândură în mijlocul oceanului, suferă de aceeaşi iluzie ca mine. Cred aiurea că zbaterea lor îi duce undeva.

Mă uit la bilet, fără să clipesc. Albăstrelul nu se intimidează.

— Gulașul dumneavoastră.

— Mulțumesc, zic încercând să-mi țin saliva în gură.

Pornesc asaltul cu lingura.

Dar mai am o mână liberă, care nu-și găsește liniștea. Netezesc hârtia. O fac să pivoteze…

View original post 378 more words

4 thoughts on “Jocul de-a v-ați ascunselea

    • Mulțumesc foarte mult. S-a întâmplat, cu unele aventuri literare. 🙂 Adică în primii 2 ani am scos câte o carte, în 2018 2 cărți… și restul, indiferent când scrise, s-au adunat în 2019. De exemplu, volumul de poezii fusese pregătit pentru tipar încă din 2018. La fel, multe fuseseră scrise în 2017-2018 și au apărut în 2019. Cât despre proza scurtă, o parte dintre ele fuseseră deja publicate prin reviste, și doar o parte au fost noi în Soarta Mercenarului și, acum, în Ocrotiti de sirene. Tot ce ai citit pe temă marinărească pe blog, e acolo! Plus încă o aventură a lui El Moreno, și îl cunoaștem pe protagonistul viitoarei mele serii PREȚUL LIBERTĂȚII, Andrea, Îngerul cu Sabie….

      Liked by 1 person

      • Primele 5 romane existau deja, într-o formă sau alta, încă din liceu sau facultate, transcrise mai târziu pe calculator și editate (mai am caiete destule, doar că nu au valoare literară, altceva decât amintiri de râs curcile de logica uneia de 14-16 ani! Acestea au fost singurele care au meritat reprelucrate): Pribegii mărilor, Echipajul, Farmecul mării, primul volum din Vieți în vâltoare (mai exact, primele 12 capitole, nu tot volumul), Prietenii dreptății. Restul au fost scrise mai acum (și, mă rog, și cele existente au fost corectate și completate pe oriunde mai era cazul).

        Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.