Călătorie muzicală prin Balcani

Va mai ofer cateva melodii frumoase, din cele pe care nu le auziti in fiecare zi… Poate nu este ce ascultati de obicei, dar nu strica, din cand in cand, sa ne deschidem orizonturile spre alte melodii si alte culturi…

Turism si cultura in Balcani

Se spune ca muzica reprezinta sufletul unui popor…Cum putem cunoaste mai bine trairea oamenilor dintr-o regiune sau o comunitate daca nu ascultandu-le melosul. In aceasta seara vom face un sejur muzical prin mai multe tari balcanice.Voi posta mai jos cate doua piese indragite din folclorul fiecarei nationalitati reprezentative din Peninsula Balcanica.

Incepem cu Albania , in primul clip piesa Jarnana, un cantec traditional cunoscut,iar in al doilea clip apare Fatmira Brecani, o voce foarte apreciata a muzicii albaneze.

Doua cantece frumoase din folclorul aroman, intepreteaza Gica Coada. respectiv Sirma Granzulea, ambii aromani get beget din Dobrogea,Romania.

Din Bulgaria doua dintre cele mai cunoscute melodii sunt interpretate de Vievska Grupa din zona muntilor Rodopi si, Sanusha, o solista bulgara musulmana din regiunea Macedonia

Grecia ,situata in extrema sudica a Balcanilor, nu putea sa lipseasca cu melosul ei cald si plin de patos.Cantaretele sunt indragitele Glykeria si Elefteria Arvanitaki.

Ritmurile din Macedonia…

View original post 45 more words

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.