CC book tag

close up of photo of books

Photo by Lum3n.com on Pexels.com

Leapșă luată de la Dede, ca multe altele.

Destine împletite

Uneori, nici măcar timpul nu se poate împotrivi dragostei. Din contră, o poate face să dăinuie veșnic și să devină mai puternică, atunci când există încredere și dor. Două personaje al căror destine s-au unit din prima clipă în care s-au văzut?

Henri de Lagardere si Aurore de Nevers, din Cocoșatul de Paul Feval. Numai că prima dată, a fost vorba despre altfel de dragoste protectoare…

Măşti şi secrete

Cu toții avem micile noastre secrete, așa că puțin probabil să nu fi dat peste vreun personaj care să nu te ducă de nas până la sfârșit cu secretele sale. Oare cine să fie?

Jeoffrey de Peyrac din seria Angelique de Serge și Anne Golon.

Micuța balerină

Dansezi, dansezi și iar dansezi, Unu-doi-trei la dreapta. Unu-doi-trei la stânga. O săritură aici, un pas săltat acolo. Îți lași simțurile să te învăluie cu totul, muzica să-ți curgă prin vene și ritmul să te îmbie până la cer și înapoi. Iar și iar și iar. Simți o privire care îți arde spatele. Te întorci și inima ratează câteva bătăi. Ce personaj îți bucură sufletul doar la simpla lui vederemenționare?

Captain Peter Blood din Odiseea Căpitanului Blood de Raphael Sabbattini. Dar nu numai el… Lista e cam lungă! Ar fi și Faramir din Stăpânul Inelelor printre ei, și Zorro din cele două cărți despre el ale Isabelei Allende, și alții…

Rebela

Ceva din trecut te urmărește oriunde te-ai afla și nu te va lăsa să-i scapi până ce nu-l înfrunți. De ce carte/serie sau gen literar fugi cel mai tare?

Fug de thrillere și tot ce este mai violent. Am o imaginație mult prea dezvoltată și prostul obicei să visez noaptea ce citesc/ văd/ aud. Așa că soțul meu nu-mi dă acordul părinților să văd multe filme, că știe că-l trezesc, visând urât…

Salem

Orașul vrăjitoarelor este vizitat într-o zi de extratereștri. Caracterele se ciocnesc și se lasă cu scântei. Nu știi partea cui s-o ții și stai deoparte până se liniștesc apele. Nu pentru mult timp însă. Cu ce personaje din lumile lor te-ai întâlnit mai des pe drum?

Extratereștrii care mi-au plăcut, pentru una ca mine, nu prea pasionată de SF, sunt Belami din Planeta fără memorie de Corneliu Omescu și cei din cartea pentru copii Fetița de pe Terra de Kirill Bulîciov (nu mă întrebați și în ce eră a dinozaurilor am citit-o!). La filme, prefer Klingonii și ferengii din Star Trek. Sau pe Jar-Jar în Star Wars!

Vrăjitoare, prefer pe cea bună din Oz. Sau, și mai mult, prefer vrăjitoarele vindecătoare sau descântătoare din diverse cărți medievale… Știu, alt sens al cuvântului!

Triplu H 

Când ai o familie numeroasă, foarte curioasă și gălăgioasă, nu este chiar ușor să găsești câteva clipe de relaxare doar pentru tine. Dar dacă reușești, ce lectură te acompaniază în oaza ta de liniște, chiar și pentru cinci minute?

Un roman istoric, de dragoste, semnat Amanda Quick sau Jacqueline de Monsigny.

Vă poftesc să vă lăsați provocați!  Cu precizarea sursei, bineînțeles…

 

 

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.