Florile primăverii, în familie

Leapșă luată de la Adele, făcută ieri de mine pentru literatură în general și adaptată, în măsura posibilităților, aici pentru varianta în familie!

Set 4 carti

Narcisa: O carte despre o iubire neîmpărtășită.

Cam toate romanele mele au și câte o iubire neîmpărtășită. Ar fi dragostea adolescentină a Roxanei pentru colonelul Alessandro Savieri în Vieți în vâltoare, a Bessinei pentru Andre în același roman, a lui Serioja pentru Marina în Echipajul, și câte suspinau în taină după Rodrigo în Prietenii dreptății, că de, un toreador are multe admiratoare.

Liliac: O carte despre prima iubire.

Cam toate ale mele sunt despre prima iubire – și, uneori, și despre următoarele!

Zambila: O carte cu un final trist.

Teoretic, ale mele au finaluri optimiste, însă tristețea face parte, uneori, din viață. Soarta mercenarului și alte destine (partea intitulată Soarta mercenarului) cred că este singura cu final trist. Ceva aspecte triste mai implică finalul romanului Echipajul (să avem ce remedia în A doua cursă!).

Soarta mercenarului

Bujor: O carte care te-a făcut  te simți rușinată.

Nu scriu eu asemenea cărți.

Totuși, dintre toate ale mele, cea cu un grad puțin mai ridicat de violență și senzualitate este Soarta mercenarului și alte destine (unele elemente din partea intitulată Soarta mercenarului). Dat fiind că ușa dormitorului rămâne, oricum, închisă, aș spune că, dacă restul cărților mele sunt recomandate de la 12-14 ani, aceasta ar fi recomandată de la 16 (dar adolescentele care citesc horror, gothic sau alte cele o vor găsi total cuminte. Eu zic că nu este nici la nivelul de steamy al unora dintre cărțile romantice la modă).

Dalia: O carte cu cea mai frumoasă declarație de dragoste. 

Aici alesesem citatul corespunzător din Pribegii mărilor. Dar cred că scena memorabilă a buchetului de flori cu partitura anonimă din Prietenii dreptății îi poate face concurență. În general, cărțile mele au declarații de dragoste puțin neobișnuite, fiindcă și tinerii cu pricina sunt timizi.

Brândușa: O carte care te-a făcut  te gândești la un subiect important sau intens.

Aș alege Prietenii dreptății, la această categorie, pentru implicațiile sale complexe privind prețul succesului obținut la vârste fragede, relațiile interetnice, alegerile dificile, sinuciderea unor tineri, dar mai ales cum fac față cei rămași în urmă. Deși este cel mai controversat roman al meu, îl consider cel mai important și cel mai complex sub aceste aspecte.

Margareta: O carte despre o relație de prietenie dintre două sau mai multe femei.

Cam toate romanele mele au astfel de prietenii. Aș menționa Vieți în vâltoare și Alte vâltori ale vieții, pentru prietenia dintre cele patru femei care se căsătoresc în cadrul aceleiași ceremonii – Roxana, Celia, Annabelle, Ahinawake (Aimee), și prietenia lor cu Bessina – urmată, în Alte vâltori ale vieții, de alte patru nedespărțite, în copilărie și adolescență, din generația următoare: Celia (fiica Annabellei), Sofia (fiica Roxanei), Cathy (fiica Bessinei) și Lena. Pe locul doi, Echipajul pentru Marina, Nastea și Mura.

Coperta ALTE VALTORI ALE VIETII copy

Cărțile mele sunt disponibile pentru a fi comandate online după cum urmează:

2 thoughts on “Florile primăverii, în familie

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.