NEMURITOR book tag… în familie

Încă o leapșă luată de la Dede, în special fiindcă seria NEMURITOR de O. G. Arion mi-a plăcut foarte mult. După ce ieri am făcut leapșa propriu – zisă,  acum e adaptată la personajele cărților mele, cum am eu obiceiul:

Ultimul viking:
Te afli în cafeneaua preferată, iar în fața ta stă una dintre figurile feminine memorabile întâlnite de-a lungul lecturilor ce ți-au bucurat sufletul. Cu cine împarți cafeaua?

Cred că o împart cu Maribel Vargas Heredia, hangița din seria PREȚUL LIBERTĂȚII, care va apărea anul viitor, un personaj interesant. Din cărțile deja publicate, aș putea vorbi cu Marisol și Sofia din PRIETENII DREPTĂȚII. Iar la cafea merg, în cazul lor, prăjiturile făcute de mama Sofiei.

prietenii dreptatii 1

***

Te voi găsi:
Ai mare nevoie de un ghid turistic. Ești singură într-un oraș cunoscut ca și „capitala gastronomiei”, din Franța, iar orientarea ta în spațiu e plecată în vacanță. Pe cine alegi să-ți îndrume pașii?

Franța? Cam ciudat. Personajele mele nu prea umblă pe acolo. Au locuri mai exotice 🙂 Capitala gastronomiei poate să nu fie Paris, ci Marsilia, și atunci o versiune a lui Andrea  ar fi ghidul potrivit. Preferabil cel din seria PREȚUL LIBERTĂȚII, care va apărea anul viitor, fiindcă el a stat o vreme în Marsilia.

Sau poate Marcantonio Accorsi din ALTE VÂLTORI ALE VIEȚII, că a stat o vreme și prin Paris, și prin Marsilia, cu sau fără Giuseppe Mazzini pe lângă el.

Coperta ALTE VALTORI ALE VIETII copy

***

Dincolo de timp:
Ai șansa de a-ți readuce la viață unul dintre cele mai dragi personaje. De la surse nu prea sigure, se zvonește că există un elixir magic care poate trezi până și un vampir din „morți”, așa că te încumeți să-l găsești orice ar fi. Cine e norocosul sau norocoasa?

Adică unul care a murit în carte? Rodrigo Valera din PRIETENII DREPTĂȚII! Merită o a doua șansă la fericire… într-o lume magică.

prietenii dreptatii2

***

Prin cenușă de visuri:
Dacă ai rămâne blocat într-un alt timp pentru totdeauna, unde ai dori să poposești și cu cine?

Cred că fiecare ar vrea să rămână adolescent pe viață. Aș rămâne cu Leftheris din ECHIPAJUL, în Brăila, fiindcă în cărțile istorice, personajele mele au avut, totuși, o viață grea.

42199180_1323424737794628_4419621480451538944_o

***

Pentru că eu sunt, pentru că tu ești:
Pui capul pe pernă și adormi. Începi să visezi. Lilith te ține prizonieră într-o lume necunoscută ție. Nu există nici o cale de scăpare, în afară de a adormi la loc și de a visa iar. Însă nu poți. Cafeaua pe care ea ți-o oferă zi de zi te ține treaz/ă și îți creează dependență. După ceva vreme, simți că ceva te îmbie în sfârșit la somn. Oare cine încearcă să te salveze de visul ce te-a prins în plasă?

Nu văd alt cavaler salvator al cauzelor pierdute (și nu numai) decât Luigi Accorsi din VIEȚI ÎN VÂLTOARE și ALTE VÂLTORI ALE VIEȚII. Sau poate Chago Zamorra, El Moreno, din SOARTA MERCENARULUI ȘI ALTE DESTINE? Numai în anumite circumstanțe…

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.