NEMURITOR book tag

oana arion set

Încă o leapșă luată de la Dede, în special fiindcă seria NEMURITOR de O. G. Arion mi-a plăcut foarte mult.

Ultimul viking:
Te afli în cafeneaua preferată, iar în fața ta stă una dintre figurile feminine memorabile întâlnite de-a lungul lecturilor ce ți-au bucurat sufletul. Cu cine împarți cafeaua?

Una dintre alegeri ar fi Eowyn din Stăpânul Inelelor de Tolkien, chiar dacă ar trebui să-i explic ce este cafeaua. Alte eroine preferate cu care aș bea cafeaua ar fi:  Eliza Sommers din Fiica norocului de Isabel Allende (și alte personaje din alte cărți ale ei), Polyanna din seria  scrisă de Eleanor Porter și câteva din personajele seriei AVALON de Marion Zimmer Bradley.

***

Te voi găsi:
Ai mare nevoie de un ghid turistic. Ești singură într-un oraș cunoscut ca și „capitala gastronomiei”, din Franța, iar orientarea ta în spațiu e plecată în vacanță. Pe cine alegi să-ți îndrume pașii?

Cavalerul Pardaillan din romanele lui Michel Zevaco. Cine altcineva ar cunoaște așa bine Parisul?

***

Dincolo de timp:
Ai șansa de a-ți readuce la viață unul dintre cele mai dragi personaje. De la surse nu prea sigure, se zvonește că există un elixir magic care poate trezi până și un vampir din „morți”, așa că te încumeți să-l găsești orice ar fi. Cine e norocosul sau norocoasa?

Winnetou din cartea cu același nume de Karl May.

***

Prin cenușă de visuri:
Dacă ai rămâne blocat într-un alt timp pentru totdeauna, unde ai dori să poposești și cu cine?

Greu de decis, fiindcă mie îmi place să călătoresc, prin scris sau citit, în alte vremuri, dar nu să rămân prizonieră acolo pentru mult timp – țin la confortul secolului al XXI-lea…

***

Pentru că eu sunt, pentru că tu ești:
Pui capul pe pernă și adormi. Începi să visezi. Lilith te ține prizonieră într-o lume necunoscută ție. Nu există nici o cale de scăpare, în afară de a adormi la loc și de a visa iar. Însă nu poți. Cafeaua pe care ea ți-o oferă zi de zi te ține treaz/ă și îți creează dependență. După ceva vreme, simți că ceva te îmbie în sfârșit la somn. Oare cine încearcă să te salveze de visul ce te-a prins în plasă?

O posibilitate ar fi Henri de Lagardere din Cocoșatul de Paul Feval. Alta, Captain Blood din cartea cu aceeași nume de Rafael Sabattini. Ei sunt aventurierii care ar sări în ajutorul unei femei prizoniere. Unul a fost saltimbanc și mai știe secrete de-ale circarilor, pe lângă faptul că e bun spadasin, altul are studii medicale și a profesat ca doctor până să aleagă drumul spadei.

***

Bonus: Doar pentru cei care au citit seria fantasy a Oanei Arion!

Nemuritor:
Care este nemuritorul tău preferat?

Mai mulți… dar probabil Arrio este cel preferat.

3 thoughts on “NEMURITOR book tag

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.