How I Read Book Tag

 

IMG_20190323_115248

Anasylvi m-a pus la treabă de data asta.

How do you find out about new books to read?/ Cum afli despre noi lecturi interesante?

De peste tot: recenzii pe bloguri de carte sau Goodreads, de la prieteni, de la evenimente literare, din librării, uitându-mă pe spatele cărților.

How did you get into reading?/ Cum ai ajuns să citești?

Am învățat să citesc înainte de clasa I. Și mama mi-a citit până am putut singură. Așa că… citesc cu plăcere.

(Mărturisesc că am avut o problemă, mai recent, cu cititul. Adică… până mi-am făcut ochelari de citit și pentru cărți, că ochelarii mei de citit erau calibrați exclusiv pentru calculator, și cartea trebuia să mi-o bag în ochi fără ochelari. Caz observat și în poză, deși se pare că de data aceasta paparazzi nu m-au prins chiar înghițind cartea, cum mi-a zis cineva cu altă ocazie).  Așa că sunt fericita posesoare a trei perechi de ochelari, de purtat pe rând, și fiecare lentilă e o combinație de 2 în 1 sau 3 în 1…

How has your taste in books changed as you’ve gotten older?/ Cum s-a schimbat gustul în materie de lectură pe măsură ce au trecut anii?

Nu s-a prea schimbat. Tot nu am predilecții filosofice sau prea triste. Romanele istorice și de aventuri mi-au plăcut dintotdeauna, cărțile de călătorii, poeziile și altele. Doar timpul de citit s-a diminuat.

How often do you buy books?/ Cât de des cumperi cărți?

Nu prea des, că s-a umplut garsoniera de cărți și cd-uri/ dvd-uri, de nu mai am unde să le pun. Totuși, nu mă pot abține citind o recomandare de carte prea bună… sau când mă duc la lansarea de carte a cuiva drag.

How did you get into Booktubing (Bookblogging)? Cum ai ajuns să faci Booktubing (Bookblogging)?

Nu fac. Mi-e greu să fac recenzii/ prezentări de carte, deși mi-aș dori, fiindcă multe merită promovate. Sunt mulți scriitori contemporani, buni, unii cu mai multe premii literare, dar de care cititorii nu au auzit, fiindcă publică la edituri mici și distribuția de carte nu prea merge în România. Dacă adăugăm că unii sunt din provincie… cu atât mai puțin sunt cunoscuți în afara zonei lor.

Dar și în școală m-am luptat cu comentariile literare (și le făceam înconjurată de 5 cărți de istorie literară diferite, dar atunci nu se considera plagiat, profesorii recomandau elevilor, pentru treaptă și bac, să citească toate cărțile de comentarii disponibile și să-și creeze propria variantă pe baza lor). Prefer să scriu poveștile din mintea mea, pentru alții, decât să mă străduiesc să ghicesc ce a vrut să spună autorul…

Cum am ajuns să scriu? Poveștile din mintea mea au vrut afară, să le afle și alții, încă din clasa I. Așa că… am scris la fel de natural cum am început să și citesc.

How do you react when you don’t like the end of a book?/ Cum reacționezi când nu îți place sfârșitul unei cărți?

Sunt dezamăgită și încerc să-mi imaginez alt final.

How often do you take a “sneak peek” at the end of a book to see if there is a happy ending?/ Cât de des arunci o privire la finalul unei cărți să vezi dacă e fericit?

Destul de des.

Who are you going to tag?/ Cui îi dai tag?

Tag pentru leapșă, nu dau niciodată. Cine vrea, o preia și specifică sursa.

4 thoughts on “How I Read Book Tag

    • E de la lansarea romanului ALTE VALTORI ALE VIETII. Aveam deja ochelarii de citit, dar nu-i adusesem la mine, ca trebuia sa am actrita sa citeasca… si n-a mai ajuns ca era blocaj de trafic 😦 Asa ca a trebuit sa inghit cartea de una singura, fara ochelari. 😛

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.