De la o fană, Mirela

Mirela din Ploiești a citit toate cărțile pe care i le-am trimis până acum (adică pe cele trei apărute în 2019 le va citi în curând, că n-a ajuns încă pachetul la poștă).

Este o doamnă respectabilă, cu câțiva ani mai mare decât mine, de profesie contabilă, în prezent bunicuță pensionară, și are mâini de aur. Face tot felul de jucării tricotate sau croșetate, cu accesoriile din materiale originale, unele dintre ele foarte vechi. O cunosc de mulți ani și am fost la expoziția de păpuși pe care a avut-o în București în noiembrie 2016. Și fiindcă deja citise Pribegii mărilor la vremea aceea, și mă cunoștea suficient de bine să știe cât iubesc Grecia, primul cadou pe care mi l-a făcut a fost o păpușă în costum național grecesc din Thessalia.

I-am pus numele Marula, cel mai apropiat nume grecesc de Mirela. (Să nu vă șocheze accentul cântecului, e din Cipru, la pronunție, zici că sunt bănățenii grecilor).

Papusa Grecia

Între timp, din păcate, nu mai arată chiar la fel de frumos – băsmăuluța i s-a desfăcut la un moment dat și eu nu am știut să i-o mai leg la fel, așa că o are legată la spate, simplu, ca țărăncuțele noastre, și ale lor din alte zone. Îmi pare rău!

Anul următor, știind că îmi plac marinarii și că scriu povești cu pirați și marinari, s-a gândit că Marulei îi trebuie și un băiat alături. Un marinar. L-a făcut blond, și m-am gândit mult, că eu nu prea aveam marinari blonzi (și singurul care îmi trecuse prin minte, din cărți, Ivory, parcă nu era cazul să fie amintit.) Așa că el este Jean-Pierre, după numele unui personaj de pe site-ul meu cu povești interactive, musul piraților. Da, actorul care îl reprezintă pe site nu e blond… dar adevăratul Jean-Pierre ar putea fi.

Jean-Pierre

Anul viitor veți auzi sigur de el și în următoarea serie de romane pe care o pregătesc, intitulată PREȚUL LIBERTĂȚII. Jean-Pierre (și altele dintre personajele mele de pe acest site) își vor face apariția încă din primul volum. Iar povestea lor nu va fi exact aceea de pe site, fiindcă acolo intervin și alte personaje, care nu-mi aparțin. În romanele de aventuri, vor fi strict personajele mele!

Colecția mea marca Mirela nu ar fi fost completă fără unul dintre animăluțele ei vesele. Când am primit-o am întrebat pe FB cui ce animal îi sugerează. Prin votul majorității ajunsesem la concluzia că ar fi iepurică (mai ales că sosise de ziua mea, înainte de Paști). Mirela a reușit să intre pe FB mai târziu, a văzut discuția publică, s-a amuzat și mi-a spus că e o domnișoară cățelușă care și-a făcut operație estetică, fiindcă la rasa ei se poartă fără coadă. Eu oricum i-am pus numele Grisette, fiind gri.

Soricuta Mirela

…Și în timp ce scriam aici, mi-a dat o idee. Într-una dintre cărțile din seria PREȚUL LIBERTĂȚII, Jean-Pierre va avea o cățelușă numită Grisette. Poate avea coadă sau nu!

Mulțumesc foarte mult, Mirela! (Și cu aceasta am mai terminat un post despre jucăriile – nu chiar de pluș – pe care le am acasă – colecție unică, marca Mirela!)

 

6 thoughts on “De la o fană, Mirela

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.