THE ROMANCE READERS BOOK TAG

Majoritatea lepșelor literare le iau de la Dede, fiindcă sunt interesante.

What age did you start to read romance novels?

La 11 ani, în vacanța de vară dintre clasa a cincea și a șasea, am trecut prin consolidarea blocului (în urma cutremurului din 1977). Aceasta a presupus, printre altele, să scoatem toate cărțile din bibliotecă și biblioteca de pe perete, care ocupa tot peretele sufrageriei și fusese bine ancorată (dar tot căzuse un corp la cutremur și se spărseseră geamurile).  Deci cărțile erau în teancuri, pe covor, în camera mea… și le puteam explora în voie. Așa am găsit LOVE STORY de Erich Segall și Operele lui Shakespeare, repovestite de Charles & Mary Lamb. Acestea au fost primele.

De la Shakespeare, cel mai mult mi-au plăcut (și preferința rămâne până azi) VISUL UNEI NOPȚI DE VARĂ, FURTUNA, PERICLES, REGELE DIN TYR și A DOUĂSPREZECEA NOAPTE.

If you could pick one hero to meet from your favourite romance novels who would it be and why?

Greu de ales, dacă ne limităm la romane de dragoste. La câte am citit, și la ce memorie (nu) am… Era un cowboy protector prin romanele Amandei Quick, dar nu mai țin minte în care. Că dacă e vorba de personaje feminine, o prefer pe guvernanta detectivă din vreo 2 romane de-ale ei. De la ea chiar am ce învăța!

Who are your favourite romance authors and why?

Amanda Quick, Barbara Cartland, Danielle Steel. În această ordine. Toate trei scriu romane istorice de dragoste și se pricep să aducă o lume la viață. Scriitorii români care îmi plac au și povești de dragoste, însă în cadrul unui roman complex, care nu este de dragoste.

What is a favourite romance novel to re-read?

Nu cred că am recitit romanele de dragoste, cu excepția seriei lui Jacqueline Monsigny, FLORIS, DRAGOSTEA MEA (toate 4 volumele).

Which is your favourite: contemporary, suspense, or historical and why?

Mi-a plăcut întotdeauna romanul istoric în primul rând. Cred că nu m-am născut în era potrivită… Îmi place să călătoresc în istorie.

Dacă sunt și alți doritori romantici, vă poftesc să o preluați, cu mențiunea de a spune de unde ați luat-o.

4 thoughts on “THE ROMANCE READERS BOOK TAG

    • Ne asemanam. Eu nu am citit Mary Jo Putney. Celelalte preferinte romance sunt Barbara Cartland si Danielle Steel. Si vei citi un roman de dragoste si contemporan, de la mine 😛 Doar sa se coaca, mai la vara! 🙂 (A doua cursa)

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.