Planuri pentru anul care a început

2019

Cam toată lumea face un bilanț la începutul anului – ce a reușit anul trecut și ce își propune pentru noul an. Eu am întârziat aproape o lună la aceasta, deși planurile erau făcute demult. Însă mai bine mai târziu decât niciodată, și iată-mă…

Este adevărat că în ultimele luni sunt stresată, mă lupt cu circumstanțe pe care nu le pot controla și aceasta mă împiedică să mă concentrez; sunt multe zile în care, contrar obiceiului meu, nu mai pot să scriu. Nu-mi place că se întâmplă asta. Multe nu-mi plac. Aș vrea o insulă pustie, unde să pot scrie în pace, fără alte distracții, bune sau rele. Însă, cum sunt prizoniera propriei realități cotidiene, aș fi fericită dacă aș reuși să plec din oraș la începutul lunii mai, pentru o zi, în pelerinaj de Izvorul Tămăduirii. Nu garantez că mi se poate îndeplini visul, nici că găsesc vreo soluție minune să mă vaccinez cu nepăsare și să țin stressul deoparte.  Și, până atunci și după, am de scris în continuare…

Cum a fost 2018 pentru mine

 • Am publicat două romane – “Prietenii dreptății“,  la Editura Astralis, lansat în aprilie 2018 și prezentat la târgurile de carte Bookfest și Gaudeamus, și “Echipajul“, la Editura Amanda Edit. Acesta nu a fost încă lansat oficial, însă a fost expus la târg la Gaudeamus. De asemenea, am publicat diverse proze scurte și poezii în antologii și reviste.
 • Am reușit ca toate romanele să îmi fie disponibile pentru a fi comandate și online. Puteți comanda Vieti in valtoarePrietenii dreptatii și Echipajul. Pe măsura apariției, și următoarele cărți vor fi listate pe site pentru comandă online.
 • Am luat locul 1 la concursul literar de proză scurtă “Nicolae Velea”, cu tema Marii Uniri, cu proza scurtă intitulată “Floare de foc“.
 • Am avut cărțile expuse la Bookfest și Gaudeamus. La Gaudeamus am stat o zi la stand, pentru a interacționa direct cu cititorii.
 • Am participat la un atelier literar condus de scriitorul Oliviu Craznic.
 • Am recenzii și cronici la majoritatea cărților.
 • Am fost inclusă în proiectul Cu cartea prin liceu și mi-am prezentat cărțile la Liceul Economic Viilor.
 • Am fost invitată să-mi prezint cărțile la Radio Shalom Romania și la Speranta TV. (La televiziune, a fost și prima ocazie în viața mea când am avut parte de machiaj profesionist. Nici măcar la nuntă nu!)
 • Bibliocărți mi-a luat un interviu. Și un blog de limbă engleză mi-a luat un interviu, tot în 2018.
 • Am câștigat Camp NaNo în aprilie și în iulie (cărțile fiind una publicată deja, una în curs de apariție) și am participat și la NaNoWriMo în noiembrie. Nu am câștigat, datorită mai multor circumstanțe care au intervenit în acea lună, însă am reușit să încep un nou roman, pe care îl voi termina anul acesta.
 • Am scris cărți care vor fi publicate anul acesta.

Ce planuri am pentru 2019

 • Până în Bookfest îmi vor apărea trei sau patru volume. Aceasta implică bun de tipar, lansare la vremea lor și prezentare la Bookfest. Volumele sunt: “Soarta mercenarului și alte destine“, proză scurtă, în curs de apariție la Editura Hoffmann, romanele “Farmecul mării“, în curs de apariție la Editura Amanda Edit, și  “Alte vâltori ale vieții“, pe care-l voi transmite în curând spre publicare la Editura Betta, precum și volumul de poezii intitulat “Drumuri și doruri“, care urmează să apară la Editura Amanda Edit mai pe la sfârșitul perioadei.
 • La Bookfest și, respectiv, la Gaudeamus 2019 mi-aș dori să expun tot ce am publicat până în momentul respectiv (în afara romanului meu de debut, “Pribegii mărilor“, al cărui stoc s-a epuizat) și să am o zi de prezență la stand, la fel ca anul trecut, la Gaudeamus, pentru a intra direct în contact cu cititorii.
 • Am de terminat și publicat “A doua cursă“, în a doua parte a anului. Probabil, terminat la Camp NaNo aprilie. De asemenea, voi continua să public povestiri scurte prin reviste.
 • Voi continua să mă perfecționez. Sper să ajung la cel puțin un atelier literar, la mai multe cenacluri, inclusiv la Clubul de Proză.
 • Voi termina, la Camp NaNo iulie volumul 1 din seria “Prețul libertății”, intitulat “Îngerul cu sabia”. La NaNoWriMo noiembrie voi începe volumul 2, intitulat “Frați de cruce”.
 • Voi căuta noi soluții de promovare a cărților.

Deocamdată, atât… Vă țin la curent cu privire la noile proiecte!

One thought on “Planuri pentru anul care a început

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.