Mercenarul meu are admiratori!

Sim Daenelia big

V-au plăcut povestirile mele Crucea si scoica și O misiune ratată? Ambele au ca personaj principal un tânăr din Nueva Granada (Venezuela de astăzi, mai precis din orașul care acum se găsește pe harta Venezuelei sub numele de Valencia, iar atunci avea denumirea Nueva Valencia del Rey). În tinerețe, a fost militar. Cândva, de-a lungul meandrelor unei vieți complicate, după întoarcerea din Spania în colonii, și-a pus spada în slujba celui care plătea mai bine, devenind mercenar.

Numele lui este Juan-Santiago Zamorra. Prietenii îi spun Chago, iar cei care l-au cunoscut pe vremea de după Crucea și scoica, atunci când a devenit mercenar, îl numesc El Moreno (Întunecatul, sau Brunetul). Uneori se prezintă și el ca Chago Moreno, astfel încât să nu existe nicio legătură între persoana din Maracaibo sau de prin insulele Antile și rudele rămase acasă, în Nueva Valencia.

Veți mai auzi despre el, în curând, vă promit… A fost implicat în multe aventuri de toate felurile (nu toate în limba română, am scris și în limba engleză despre el, acum câțiva ani, în special povești interactive – roleplaying games).  Cele din română seamănă doar parțial cu cele din engleză, fiind rescrise și adaptate, însă nu acesta este subiectul prezentului articol. Nu, ci faptul că Chago are admiratoare și admiratori în diferite țări ale lumii.

Sim Daenelia

De exemplu, ilustrațiile grafice din prezentul articol îi aparțin unei olandeze care semnează Daenelia, și le-am primit cadou de Crăciun. Așa și-l imaginează ea, cu ajutorul graficelor de tip sim, specifice unor jocuri video.

Vă voi mai povesti despre el în săptămânile următoare, și vă voi oferi și alte genuri de fanart, de la alți admiratori și admiratoare – inclusiv fanart de tip casting (adică alegerea în rolul lui Chago El Moreno a unui actor care a interpretat un rol asemănător.)

Înainte de a dezvălui acel tip de fanart primit, voi ce actor ați vedea în rolul mercenarului meu, Chago Moreno? Dacă cumva îl nimeriți pe cel care va fi prezentat în blogul meu de după Crăciun (și da, eu pot dovedi că fanartul cu pricina exista de mai demult, adică alegerile voastre nu influențează confecționarea sa rapidă), veți primi ca premiu o carte de-a mea!

Sim Daenelia sig

One thought on “Mercenarul meu are admiratori!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.